woensdag 29 september 2010

Voorlopig de laatste borduurkaart

Zo dit is de laatste kaart die klaar lag om te borduren. Ook bij deze heb ik wat met het 3D plaatje gerommeld, om hem passend in het vierkant te krijgen. Zo mijn borduurlap ligt ondertussen naast me, dus dat wordt even wat anders dan kaarten maken. Ik heb er zin in!

O, wacht ik hoop tussendoor wel wat kaarten te frobelen met (voor mij) nieuwe materialen, voor de open dag van Ge-We, waar ik hoop te demonstreren op zaterdag 9 oktober. Alleen die kaarten ga ik pas na de open dag op mijn blog zetten.

zaterdag 25 september 2010

Nog een geborduurde bloemenkaart

Ik had deze rand bij het plaatje vooraf bedacht en klaargemaakt, alleen toen de rand geborduurd was kwam ik er achter dat het 3D plaatje eigenlijk te groot was. Het plaatje lag al een poos met kit geplakt te wachten. Daardoor kon ik makkelijk in het plaatje knippen om er een deel af te knippen en om het vervolgens op een andere manier er weer bij te plakken. Zo past hij toch mooi op de kaart, vind ik.

dinsdag 21 september 2010

Gele bloemenkaart

Dit keer een kaart in het geel met groen geborduurd. Het werkt op het moment wel heel fijn dat de kaarten al zover klaar liggen dat ik alleen het borduren nog hoef te doen. Dat lukt aardig met mijn handen. Het geeft me wel de kriebels om mijn merklap weer te pakken om die af te maken. Vorig jaar ben ik daar aan begonnen. Dat is bij mij altijd een manie, een poos borduren en dan ineens ligt hij voor lang in de kast. Wie weet is hij wel snel aan de beurt en af.

vrijdag 17 september 2010

Roze borduurkaart

Heel op mijn gemak ben ik verder gegaan met kaarten borduren. En hier dus weer eens een kaart die klaar is.

zaterdag 4 september 2010

Viooltjes

Er liggen nog zoveel vellen in de kast, de eerste jaren kan ik vooruit. Maar nu eerst dit knipvel maar eens wegwerken, ik had er tenslotte al 2 kaarten mee gemaakt. De stickerrandjes en hoekjes waren nog niet ver weg, dus die maar weer gebruikt voor de afwerking.

vrijdag 3 september 2010

Bloemenkaart

Bij deze kaart ben ik uitgegaan van een nestabilitie. Eerst heb ik die gesneden en ben er toen op gaan embossen en snijden. De nestabilities zijn nog niet zo heel groot, maar ik kwam er achter wel perfect van maat om kleine plaatjes te verwerken. Voor herhaling vatbaar vind ik zelf.

woensdag 1 september 2010

Door de vorige kaart was deze wel makkelijk wat betreft kleur. Doordat het plaatje kleiner is heb ik wel zitten kijken hoe ik hem dan toch mooi aan kon kleden. Daarom een wat uitgebreidere rand geƫmbost, en gaatjes gesneden. Dat viel nog niet mee, het verzinnen was snel genoeg gedaan, maar de uitvoering moest wel in etappes. Dat embossen maar ook dat snijden is zwaar werk. In het midden heb ik onder het plaatje 2 nestabilities gesneden. En jawel ook bij deze kaart kwamen de stickerhoekjes en randjes uit de kast.