maandag 26 april 2010

De haan in het kippenhok


Bij het doorbladeren van het laatste INK magazine van Magnolia kwam ik dit model kaart tegen. Ik was er gelijk helemaal weg van. In etappes heb ik aan deze kaart zitten werken. Als eerste heb ik de ondergrond gemaakt. Ik vond dit papier zo mooi, dat ik later wel ging bedenken wat ik er bij wilde doen. Het is van My Mind's Eye de serie Abbey Road. Onder de bloem aan de voorkant zit een magneetje om de kaart te sluiten. Ondertussen kwam het idee om de magnolia stempels van vorig voorjaar te gebruiken met de kip en kuikens. Ik had een idee in mijn hoofd hoe ik een hele afbeelding wilde maken, maar dat viel tegen. Bij het maskeren moet je goed opletten in welke volgorde je stempelt. En dan was ik een eind op dreef en vergat ik weer iets te maskeren, of ik bewoog de stempel. Dus dat werd steeds opnieuw beginnen. Na 8 pogingen was het dan eindelijk naar mijn zin. En kon ik met kleuren beginnen. Omdat het zo'n grote afbeelding is, was het best spannend. Lukt het kleuren in 1 x zoals ik wil? Gelukkig had ik al die misdrukken liggen, zodat ik het steeds eerst uit kon proberen. Toen de afdruk klaar was, moest ik er steeds naar kijken, want ik vond hem wel heel leuk en sprekend geworden. Wat vinden jullie ervan?
Vervolgens moest er nog iets op de voorkant komen. Dat is dus de haan met een hekje van magnolia geworden. Om de haan in te kleuren heb ik eerst een afbeelding zitten googlen van een haan in de kleuren die bij mijn kaart past. Die heb ik eerst op een "klad"haan geprobeerd na te kleuren. Dat lukte in 1 x zo goed, dat ik met die afbeelding ook nog een kaart ga maken. Maar goed toen dus de haan op de afbeelding van deze kaart gekleurd. Als laatste de afbeeldingen en de losse kuikentjes op de kaart geplakt. En nu is hij dan eindelijk klaar.

7 opmerkingen:

 1. Ohhh Diane,wat een schitterende kaart.
  Wat een werk zeg,maar het is wel heel erg mooi gedaan.
  Het klopt allemaal,mooi ingekleurd.
  Mooi papier ook.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ghiiiiiiii proest.... een kladhaan! Ghahahaaaah die vind ik leuk! Maar alle gekheid op een stokje, deze kaart is helemaal het einde Diane! Daar blijf je toch naar kijken! Zó mooi gedaan met al het maskeren en ook prachtig gekleurd!!

  Groetjes, Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige kaart is dat geworden, daar hebben heel wat uurtjes in gezeten.
  Groetjes Henny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schitterende kaart Diane. Wel veel werk maar dan heb je wel wat moois.
  Super gedaan hoor,ook dat maskeren schitterend!!

  groetjes Jannie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Diane,
  je hebt weer prachtige creaties gemaakt.
  Ook de 'groepsfoto' is geweldig. Knap om dat zo voor elkaar te krijgen.

  groetjes, Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij is geweldig.
  Vooral je haan vind ik super.
  Groetjes,
  Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Woww, ik vind hem helemaal geweldig, jeetje meis, wat een werk heeft daar in gezeten, super hoor !!!
  liefs Astrid

  BeantwoordenVerwijderen

Ha, wat leuk dat je langs kwam en een berichtje achter hebt gelaten.

Bedankt,
Diane